"Key lime raw pie" heter den och är med i en artikel om raw food.
Här är receptet:
Botten:
- 3 dl pecannötter
- 1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver
- 2 msk honung
- 9 dl cashewnötter
- 2 1/4 dl pressad lime
- 2 lime rivet limeskal
- 1 lime, skuren i tunna skivor
- 6 msk kokosolja (jag använde kokosmjölk)
- 4 1/2 msk honung
- 1 1/2 dl vatten
- Kör pecannötterna till ett fint mjöl i matberedaren.
- Tillsätt vaniljpulver och honung och kör igen.
- Platta ut degen tunt i en pajform, eller i en form med löstagbar kant.
- Kör cashewnötterna till ett mjöl i matberedaren.
- Tillsätt limejuice och limeskal. Mixa och tillsätt vatten, lite i taget tills konsistensen blir krämig.
- Tillsätt kokosolja/kokosmjölk och honung, mixa igen.
- Bred ut fyllningen på pajbotten och garnera med limeskivor.
- Ställ in i kylen ca 2 timmar före servering.
Låter ju icke så dumt.. =D
SvaraRaderaHar inte smakat än, den ligger fortfarande i kylen. Men smeten var god! (A)
SvaraRadera