fredag, april 09, 2010

Key lime raw pie

Jag har nyss bakat en paj som jag hittade receptet till i senaste nr av tidningen Hälsa! :)
"Key lime raw pie" heter den och är med i en artikel om raw food.

Här är receptet:

Botten:
  • 3 dl pecannötter
  • 1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 2 msk honung
Fyllning:
  • 9 dl cashewnötter
  • 2 1/4 dl pressad lime
  • 2 lime rivet limeskal
  • 1 lime, skuren i tunna skivor
  • 6 msk kokosolja (jag använde kokosmjölk)
  • 4 1/2 msk honung
  • 1 1/2 dl vatten
  1. Kör pecannötterna till ett fint mjöl i matberedaren.
  2. Tillsätt vaniljpulver och honung och kör igen.
  3. Platta ut degen tunt i en pajform, eller i en form med löstagbar kant.
  4. Kör cashewnötterna till ett mjöl i matberedaren.
  5. Tillsätt limejuice och limeskal. Mixa och tillsätt vatten, lite i taget tills konsistensen blir krämig.
  6. Tillsätt kokosolja/kokosmjölk och honung, mixa igen.
  7. Bred ut fyllningen på pajbotten och garnera med limeskivor.
  8. Ställ in i kylen ca 2 timmar före servering.
För mer raw food och andra hälsorecept klicka här!

2 kommentarer:

  1. Låter ju icke så dumt.. =D

    SvaraRadera
  2. Har inte smakat än, den ligger fortfarande i kylen. Men smeten var god! (A)

    SvaraRadera